Lopun alkua ?

Yrittäjistä ja joistakin muista hyötyjistä

Kuntavaaleissa on kuulemani mukaan päässyt ehdolle useita yrittäjiä ja muita oman edun tavoittelijoita. Onpa surullista. Surullista, että kukaan enää edes ajattelee näin. Ensiksi: jokaisen puolueen lista ei ole ollut täynnä. Jokainen, joka olisi vielä halunnut ehdolle, olisi varmasti päässyt. Toiseksi: On siunattua, että Suomessa on vielä näitä syytettyjä ”oman edun tavoittelijoita”. Ilman yrittäjiä ei valitettavasti tulisi veroeuroja julkisen sektorin käytettäväksi. Taloudessa ei todellakaan ole muna-kana -ongelmaa: yrittäjät munivat munat, joista muut hyötyvät. Ilman yrittäjien toimeliaisuutta talous ei pyöri eikä yksikään julkisenkaan sektorin työntekijä saisi verotukseen perustuvaa palkkaansa. Joka ei tätä ymmärrä on – anteeksi vaan – uskomattoman typerä. KUKAAN ei voi kadehtia sitä, että omalla riskillään – siis ilman varmuutta kuukausipalkasta ja lomasta  työtätekevät yrittäjät pärjäävät – jos pärjäävät. Eläköön yrittäjät! Eläköön yrittäjäehdokkaat!

Pidetään huoli omista asioista

Pälkäneellä tiedetään, mitä olemme valmistelemassa ja mitä emme ole. On outoa, että kangasalalainen keskustaehdokas alkaa mestaroida kuntarajan yli. Kun tuohon välille kuitenkin jäi kuntaraja, hoidetaan molemmat omat asiamme. Poliittisen vetoavun pakko-otto naapurin kuvitelluista asioista ei ole reilua. Pahiten tämä mestari loukkasi omaa ryhmäänsä Pälkäneellä. Jos apua pyydetään, kaveria kyllä jeesataan.

Ehdokkuudesta ja julkisuudesta

Joillekin on tullut jostain kummallisesta syystä ajatus, että kuntavaalikampanjaa pitäisi jonkun muun edesauttaa, kuin ehdokkaan itsensä.  Joka vaaliin lähtee ehdolle, joutuu onneksi ihan itse miettimään kampanjansa ja toimeenpanemaan ja rahoittamaan sen. Ymmärtääkseni lehti on varannut kaikille mahdollisuuden kirjoittaa blogit ja mielipidekirjoituksensa – jokainen tietty kirjoittaa bloginsa itse – sehän on ainoa tapa osoittaa oma osaamisensakin äänestäjille.

Ihan samalla tavalla lehden vastuulla ei voine olla ehdokkaiden keskinäisen kilpalaulannan järjestäminen tai toisten ehdokkaiden esilläolon edistäminen. Vaalipaneelien järjestämisvastuukaan ei voine olla paikallislehdellä. Ehdokkaista uutisointi on hyvin tarkkaa ennen vaaleja. Olen itse suhteellisen usein julkisuudessa valtakunnan lehdissäkin asiantuntijana. Vaalien alla asiantuntijuus saattaa edelleen johtaa julkisuuteen, mutta kaukana Pälkäneeltä olevat tiedotusvälineetkin muistavat kertoa, että olen ehdolla Pälkäneellä kuntavaaleissa. Nimi näkyy ennen vaaleja kuitenkin vain, jos kyseessä on todella ajassa oleva uutinen.

Politiikkaa vai kuntalaisten asioiden hoitamista

Äsken päättyi viimeinen valtuusto ennen vaaleja. Valtuustossa kävi selville, että varsinkin vasemmistossa käytetään retoriikkaa, että tehdään heidän näköistään politiikkaa. Itse olen edelleen sitä mieltä, että kunnan poliittinen päätöksenteko hoitaa ENSISIJASSA kuntalaisten asioita, ei poliittista agendaa. Kunnassa hoidetaan edelleenkin kuntalaisten arkea, tehdään käytännön asioista helpompia. Tämä mieluummin, kuin että joku julistaa tekevänsä vaikkapa sitten sosdem -politiikkaa. Jos esimerkiksi liikuntahalliin saataisiinkin yllättäin 250.000 euroa lisää valtionosuutta, kyse ei olisi kokoomuslaisesta politiikasta vaan siitä, että julkinen hyvä yllättäin hoitaisi lisää rahaa Pälkäneelle. Mukavaa tietysti on, jos rahan junailee kokoomuslainen ministeri.

Lopuksi…

Käykää äänestämässä. Jos löydät jonkun, jonka mielipide miellyttää tai habitus hykerryttää anna hänelle äänesi. Kukaan ehdokas ei ole varma läpimenijä eikä toisaalta kukaan ehdokas varma kotiin jäävä.

Hyviä vaaleja!

Kommentointi on suljettu.